Verhouding cappuccino? Zo maak je de lekkerste

lekkerste-verhouding-cappuccino

Krijg je regelmatig bezoek van klanten op kantoor? Dan wil je hen natuurlijk voorzien van een goede kop koffie zoals een cappuccino. Wat is een cappuccino? Hoe zet je een cappuccino? En wat is de verhouding melk en koffie? Dat leggen we vandaag uit.

Wat is een cappuccino?

Ken je foto’s van kopjes koffie met mooie kunst op het schuim? Dat wordt op een cappuccino gemaakt. Een cappuccino is een beroemd koffierecept en heeft inmiddels de hele wereld overgenomen. Het wordt vaak geschonken in een kopje van 180ml of 240ml. Dit is een breed en niet al te diep kopje, zodat er voldoende ruimte is voor latte art op het schuim. Wist je dat cappuccino vroeger ook met cacao werd geserveerd?

Hoeveel melk gaat er in een cappuccino?

De beste cappuccino valt en staat met de juiste ingrediënten. Het is van belang dat je de juiste verhouding koffie en melk gebruikt, maar hoeveel melk gaat er dan in? Een cappuccino bestaat uit één deel espresso, één deel gestoomde melk en één deel melkschuim. Hier heb je goede koffiebonen voor nodig, zoals Kreij Koffie espressobonen, maar ook melk van goede kwaliteit. Zo werkt verse, volle melk het beste.

Noteer dus goed: ga je een cappuccino maken?

  • Schenk dan bij de 30 milliliter espresso, 30 milliliter warme melk en daarna 30 milliliter melkschuim. Een grotere kop cappuccino zetten? Dan verdubbel je elk component, zolang het steeds gelijk aan elkaar is – oftewel een derde van elk.

Bestel een goede koffiemachine voor uw cappuccino

Bij KreijKoffie heb je keuze uit diverse zakelijke koffiemachines. Wij kunnen al je vragen beantwoorden en het juiste advies geven. Ben je op zoek naar een zakelijke koffiemachine? Dan is het goed om van tevoren op een rijtje te hebben hoeveel medewerkers en klanten je van koffie wil voorzien en wat je wensen zijn. Wil je weten hoe lang je doet met een kilo bonen? Lees dan onze blog: hoeveel kopjes koffie uit 1 kg bonen.

Wil je de koffiemachine voor aanschaf eerst testen? Kom dan samen met je collega’s langs in onze showroom. Deze koffieproeverij is geheel gratis en je ontvangt vrijblijvend advies. Proost op een goede cappuccino!

showroom-koffiemachines-kreijkoffie

Genieten van heerlijke koffie?

Probeer KreijKoffie! KreijKoffie is het eigen koffiemerk van De Kreij. Rijk van smaak, gemaakt van de lekkerste koffiebonen. Of het nu om onze espressobonen of instant koffie gaat. Onze koffie wordt vers gebrand bij onze koffiebrander Beans Coffee en is geheel naar onze smaak en kwaliteitsnormen samengesteld.

De bonen zijn afkomstig uit alle delen van de wereld en komen samen in een heerlijk kopje KreijKoffie. Geniet van een krachtige espresso, lekkere cappuccino of de perfecte latte macchiato. Het maakt niet uit welke koffie jouw voorkeur heeft, je proeft het verschil.

Wil je een kopje KreijKoffie proeven? Maak dan een afspraak of bestel direct online een zak KreijKoffie.