De lekkerste koffie: bonen, filter of iets anders?

lekkerste-koffie

Veel mensen drinken al jaren koffie en het is voor velen een geliefde en onmisbare drank. Maar wat weet je er eigenlijk over? Wist je bijvoorbeeld dat de koffieplant ergens in de tiende of elfde eeuw is ontdekt? Over de verschillende decennia is het aanbod steeds verder uitgebreid. Maar wat is de lekkerste koffie? Het is niet alleen een kwestie van smaak, maar ook een kwestie van brouwen. In dit artikel lees je alles over de verschillen tussen bonenkoffie, filterkoffie en meer.  

Soorten koffie

Het zwarte goud kwam rond de vijftiende eeuw naar Europa. Er bestaan drie varianten koffie: arabica, robusta en liberica. Alle drie worden gebruikt voor verschillende soorten koffie. De meeste koffie wordt gemaakt met de arabica boon, omdat deze licht en zoet is en zich daardoor goed leent voor filterkoffie. Maar er zijn nog meer soorten koffie. Denk maar aan instant koffie, fresh brew koffie en later ook de koffie cups en koffie pads. 

Bonenkoffie

De boon is hét product van de koffieplant. Dat is waar koffie van gemaakt wordt; vermalen, verpulverd, gevriesdroogd, noem maar op. Bonenkoffie wordt gemaakt door de bonen rechtstreeks in een bonen koffiemachine te stoppen. Per kopje koffie dat je zet, wordt de juiste portie door de koffiemachine berekend. Daardoor heb je altijd verse koffie van de beste koffiebonen

Er zijn speciale koffiemachines om bonenkoffie te verwerken. Bij KreijKoffie bieden we een ruim assortiment bedrijfs koffiemachines met bonen. Laat je daarom altijd adviseren wanneer je op zoekt bent naar een koffieapparaat. 

Filterkoffie

Filter koffie wordt vaak gemaakt van arabica koffiebonen. De snelfilter koffie is een volle en krachtige koffie van smaak. Snelfilter koffie wordt speciaal gebrand en gemalen voor snelfilter koffiesystemen. Het voordeel aan filterkoffie is, dat je de koffie zo sterk kunt maken als je zelf wilt. Een schepje meer filterkoffie voor een straffer kopje koffie is makkelijk gedaan. Zo is dit de lekkerste koffie voor elk moment van de dag, omdat je het altijd naar wens kunt aanpassen, wat anders is bij kant-en-klare koffie pads en koffie cups.

Geniet met filterkoffie van een traditioneel en smaakvol kopje koffie.

Instant koffie

Instant koffie is beter bekend als oploskoffie. Deze wordt namelijk gemaakt van vers gezette koffie. Door een vriesdroogmethode wordt er een instant korrel van gemaakt. De korrels worden al vermalen, waardoor je alleen nog maar water hoeft toe te voegen aan de poeder. Dat is wat het instant maakt: het is gelijk klaar.

Instant koffie is daardoor ideaal voor werknemers met korte pauzes en piekmomenten zoals tijdens het wachten of wanneer je snel een kopje wil maken voor onderweg. 

Fresh brew koffie

Fresh brew koffie is gemalen koffie en betekent letterlijk vertaald vers gebrouwen koffie. Anders dan snelfilterkoffie, bonen die na de branding worden ingevroren, ondergaan fresh brew koffiebonen eerst een speciale branding, waarna ze een dag worden weggelegd om af te koelen. Daarna wordt de koffieboon vermalen en gebruikt voor jouw koffie. Het is een uitgebreide zetmethode, maar dan heb je wel een lekker fris en toch sterk kopje koffie. 

Cafitesse koffie

Het kan zijn dat je nog niet eerder van cafitesse koffie hebt gehoord, terwijl je het waarschijnlijk wel regelmatig drinkt. Cafitesse koffie is een sterk geconcentreerd vloeibaar koffie extract dat alleen wordt gemaakt van een hoge kwaliteit koffiebonen.

Heb je weleens koffie gedronken uit een Douwe Egberts koffieapparaat? Dan is de kans groot dat je cafitesse hebt gedronken. Door de speciale zetmethode van de koffie, krijg je de lekkerste koffie rechtstreeks in jouw eigen koffiekopje. Het grootste verschil tussen cafitesse koffie en andere soorten koffie, is dat deze koffiesoort verkrijgbaar is in diverse melanges en variaties. Denk aan speciale concentraten zoals espresso of smaken zoals café latte. Daarmee biedt deze koffie jou, je medewerkers en klanten een passend koffie-aanbod. 

Koffie pads

Je kent ze vast wel: de kleine filterzakjes met fijne koffie erin. Koffie pads zijn gemaakt voor speciale pad-koffiezetapparaten. Koffie pads zijn bedacht om simpel en snel voor één persoon koffie te zetten. Er zit altijd zo’n 7 à 8 gram gemalen koffie in, zodat elk kopje uit precies evenveel koffie bestaat. Wil je snel een kopje koffie zetten? Dan gebruik je een koffie pad en pad-machine. Maar wil je iets meer luxe? Dan raden wij je aan om voor cafitesse of bonenkoffie te gaan. 

Koffie cups

Anders dan koffie pads, bestaat een koffie cup uit minder gram koffie. Een koffiecapsule is meestal gevuld met tussen de 5 en 7 gram versgemalen koffie. Er zijn veel voordelen aan koffie cups. Ze komen in een breed scala aan melanges en smaken, waarmee je je favoriete espresso of latte macchiato maakt.

Cups zijn vaak langer houdbaar, door de volledig afgesloten verpakking van hard plastic. Door de luchtdichte verpakking verandert je koffiesmaak mettertijd niet, wat bij pads wel gebeurt bij elke keer dat je de opbergcontainer openmaakt. Wil je graag koffie zetten met koffie cups? Dan raden we je aan naar de showroom van KreijKoffie te komen, hier kunnen we je adviseren bij het kiezen van de juiste koffiemachine. 

Conclusie: de lekkerste koffie volgens De Kreij

Wat is nou de lekkerste koffie? Dat is de koffie die jou een momentje van rust of plezier brengt. Een espresso in de ochtend, een fresh brew na een lange werkdag, filterkoffie met familie of een latte op het terras. Wij kunnen je niet vertellen wat jij de beste koffieboon vindt, maar we kunnen je wél vertellen over de lekkerste koffie van KreijKoffie. 

Vergeet niet, de lekkerste koffie is afhankelijk van het type koffiezetapparaat dat je koopt. Je kunt de lekkerste koffiebonen kopen, maar als het apparaat jouw bonen niet voldoende kan prepareren voor koffie, dan gaat de kwaliteit van jouw koffie ook naar beneden. Schroom niet om contact met ons op te nemen om jouw ideale koffieapparaat te ontdekken.

Bestel de lekkerste koffie bij De Kreij!

De lekkerste koffiebonen vind je bij KreijKoffie. Ons assortiment koffie bestaat uit koffiebonen voor fresh brew, snelfilter koffie, medium roast en espressobonen. En wist je dat je bij elk verkochte zak ook een goed doel steunt? Wij doneren per zak €1 aan World Vision om kinderen in Sierra Leone een betere toekomst te bieden.

Bestel nu je koffiebonen bij KreijKoffie via 0187-482690 of info@kreijkoffie.nl.

showroom-koffiemachines-kreijkoffie

Genieten van heerlijke koffie?

Probeer KreijKoffie! KreijKoffie is het eigen koffiemerk van De Kreij. Rijk van smaak, gemaakt van de lekkerste koffiebonen. Of het nu om onze espressobonen of instant koffie gaat. Onze koffie wordt vers gebrand bij onze koffiebrander Beans Coffee en is geheel naar onze smaak en kwaliteitsnormen samengesteld.

De bonen zijn afkomstig uit alle delen van de wereld en komen samen in een heerlijk kopje KreijKoffie. Geniet van een krachtige espresso, lekkere cappuccino of de perfecte latte macchiato. Het maakt niet uit welke koffie jouw voorkeur heeft, je proeft het verschil.

Wil je een kopje KreijKoffie proeven? Maak dan een afspraak of bestel direct online een zak KreijKoffie.