Is een koffiemachine zakelijk aftrekbaar voor op kantoor?

In onze vorige blog hebben we je antwoord gegeven op de vraag ‘Is koffie aftrekbaar voor jouw bedrijf?’. Het antwoord was ja! Of dat nou koffiebonen of snelfilterkoffie is; zodra jij koffie zakelijk gebruikt (en dus je klanten voorziet van een kop koffie) zijn het zakelijke kosten. Maar hoe zit dat met een koffiemachine? 

Mag je een koffiemachine voor op kantoor zakelijk aftrekken op je belasting?

Net als alle andere producten die je zakelijk gebruikt, kan als een zakelijke kostenpost worden gezien. Dat betekent dus dat je het van je winst mag aftrekken. Een koffiemachine voor op kantoor (dus zakelijk aangeschaft) of in jouw bedrijf is dus zeker mogelijk. 

Er zijn overigens wel een paar voorwaarden waar je als bedrijf aan moet voldoen. Om koffiemachines zakelijk te kunnen aftrekken moet je een bedrijf hebben met meerdere werknemers. Alleen in dat geval kun je een koffiemachine (en de koffie) opvoeren onder de aftrekpost ‘voedsel en drank’. 

Hoe zit het met het verschil tussen een koffiemachine voor zakelijk of privé? 

Ben je freelancer/zzp’er en wil jij een koffiezetapparaat zakelijk kopen en aftrekken? Dan moet je rekening houden met de verdeling van zakelijk en privé. De meeste mensen worden graag wakker met een kopje koffie, maar je drinkt het ook op kantoor. In dit geval wordt alleen het zakelijke deel van de koffiemachine fiscaal aftrekbaar. 

Hoe je dat verschil berekent? Kijk naar het aantal keer dat je koffie drinkt op een dag. Hoe vaak is daarvan tijdens je werktijd? Het is van belang dat de koffieautomaat op jaarbasis meer dan de helft van de tijd voor zakelijk gebruik is. Alleen dan mag je de helft van je koffiemachine aftrekken volgens de belastingdienst. Is het merendeel van het gebruik privé? Dan mag je het niet aftrekken. 

Probeer Kreij Koffie en de koffiemachines van Groothandel De Kreij

Een nieuw koffiemachine voor op de zaak aanschaffen, inclusief koffiebonen en/of reinigingsproducten inkopen? Neem contact op via 0187-48 26 90, mail naar info@kreijkoffie.nl of kom langs in onze showroom in Middelharnis.

Genieten van heerlijke koffie?

Probeer KreijKoffie! KreijKoffie is het eigen koffiemerk van De Kreij. Rijk van smaak, gemaakt van de lekkerste koffiebonen. Of het nu om onze espressobonen of instant koffie gaat. Onze koffie wordt vers gebrand bij onze koffiebrander Beans Coffee en is geheel naar onze smaak en kwaliteitsnormen samengesteld.

De bonen zijn afkomstig uit alle delen van de wereld en komen samen in een heerlijk kopje KreijKoffie. Geniet van een krachtige espresso, lekkere cappuccino of de perfecte latte macchiato. Het maakt niet uit welke koffie jouw voorkeur heeft, je proeft het verschil.

Wil je een kopje KreijKoffie proeven? Maak dan een afspraak of bestel direct online een zak KreijKoffie.