Koffiecultuur: koffie is een universele manier

koffie-cultuur-de-kreij

Geef toe. Koffie is een universele manier van wakker worden, voor bij je werkoverleg of gewoon lekker op een terrasje. Dat gevoel dat je de wekker hebt uitgeslagen, slaapdronken met je ogen half dicht naar beneden strompelt en als eerst een bak koffie zet. Koffie is voor sommige de reddende engel. De geur van vers gemalen koffie, gezellig samen met collega’s er is niks om je schuldig over te voelen. Koffie brengt je samen.

Wat is koffie nou eigenlijk?

Koffie is een drank wat gemengd word met water en koffiebonen. Dat gebeurd door de gemalen en gebrande zaden van de koffieplant te filteren met water. Het is wereldwijd een van de meest populaire dranken. De koffiebonen komen van een koffieplant. Wist je dat het niet om echte bonen gaat. We noemen ze enkel zo vanwege de vorm. Want….eigenlijk gaat het om de zaden van de koffieplant. Roosteren van de gedroogde bonen zorgt voor het karamelliseren van de suikers, waardoor het aroma en de smaak van de boon ontstaat. Ook voor het koffiemalen bestaan verschillen; van zeer fijn tot half grof. Met de maalgraad kun je op verschillende manieren koffie zetten.

Genieten van heerlijke koffie?

Probeer KreijKoffie! KreijKoffie is het eigen koffiemerk van De Kreij. Rijk van smaak, gemaakt van de lekkerste koffiebonen. Of het nu om onze espressobonen of instant koffie gaat. Onze koffie wordt vers gebrand bij onze koffiebrander Beans Coffee en is geheel naar onze smaak en kwaliteitsnormen samengesteld.

De bonen zijn afkomstig uit alle delen van de wereld en komen samen in een heerlijk kopje KreijKoffie. Geniet van een krachtige espresso, lekkere cappuccino of de perfecte latte macchiato. Het maakt niet uit welke koffie jouw voorkeur heeft, je proeft het verschil.

Wil je een kopje KreijKoffie proeven? Maak dan een afspraak of bestel direct online een zak KreijKoffie.