Hoeveel milliliter (ml) is een espresso?

hoeveel-milliliter-espresso

Een espresso is een koffie voor mensen die houden van koffie met een intense smaak. Maar wat is een espresso eigenlijk? Hoeveel milliliter (ml) zit er in een espresso? En wat zijn goede koffiebonen voor een espresso?

Wat is een espresso?

Voordat we specifiek ingaan op het juiste kopje en het aantal ml voor een espresso, leggen we graag uit wat een kopje of shot espresso inhoudt. Een espresso is een kleine hoeveelheid koffie met een intense smaak. Het wordt bereid door water onder een hoge druk door een hoeveelheid fijn gemalen koffie te persen. Het lijkt niet veel, maar door de grote concentratie koffie vergeleken met de kleine hoeveelheid water, zorgt ervoor dat je een sterk bakje koffie krijgt. Je herkent een kopje espresso door de goudbruine laag die de koffie krijgt, als je in het kopje kijkt. Dit ontstaat door de vetten en suikers die uit de koffie worden geperst door de hoge druk water.

In ons assortiment hebben we allerlei koffiemachines waarmee je een espresso kunt maken. Heb jij al een goede koffiemachine op kantoor? Nee, bekijk dan eens ons aanbod!

Hoeveel milliliter (ml) is een espresso?

Een espresso wordt geserveerd in kopjes van 25 tot 35 ml. Een kopje espresso wordt regelmatig in één slok gedronken, waardoor de term “een shot espresso” is ontstaan. In één espresso van 30 ml zit ongeveer 200 mg cafeïne.

Wist je dat een shot van espresso vaak de basis is van een andere koffie waarbij veel melk wordt geschonken? Denk maar eens aan een cappuccino of latte macchiato. In een latte macchiato gaat een dubbele espresso (tussen de 50 en 60 ml) en in een cappuccino slechts 30 ml espresso.

Zet een goede espresso met de Kreij Koffie espressobonen

Kreij Koffie biedt een viertal soort koffiebonen, waaronder een kilozak espressobonen. Dit is een boon van medium roast van Arabica bonen en heeft een volle en krachtige melange. Zo krijg je een kopje espresso met een smakelijke pittige afdronk. Onze espressobonen zijn geschikt voor zowel vol- als halfautomaten, die je ook bij Kreij Koffie besteld.

Steun World Vision met Kreij Koffie Steun nu bij elke zak koffiebonen die je koopt World Vision. Per verkochte zak koffie schenken wij een euro aan het goede doel. Het is onze missie om dit jaar 10 extra kinderen te sponsporen voor een betere toekomst. Bestel nu jouw Kreij Koffie.

Interesse in meer koffie tips?

Genieten van heerlijke koffie?

Probeer KreijKoffie! KreijKoffie is het eigen koffiemerk van De Kreij. Rijk van smaak, gemaakt van de lekkerste koffiebonen. Of het nu om onze espressobonen of instant koffie gaat. Onze koffie wordt vers gebrand bij onze koffiebrander Beans Coffee en is geheel naar onze smaak en kwaliteitsnormen samengesteld.

De bonen zijn afkomstig uit alle delen van de wereld en komen samen in een heerlijk kopje KreijKoffie. Geniet van een krachtige espresso, lekkere cappuccino of de perfecte latte macchiato. Het maakt niet uit welke koffie jouw voorkeur heeft, je proeft het verschil.

Wil je een kopje KreijKoffie proeven? Maak dan een afspraak of bestel direct online een zak KreijKoffie.