Hoeveel kopjes drink je uit 1 kg koffie bonen?

Gezellig een kopje koffie drinken? Dat doe je natuurlijk met een goede brew gemaakt van versgemalen bonen. Maar hoeveel kopjes koffie kun je uit 1 kg bonen zetten? Wij hebben het voor u getest met onze Kreij Koffie bonen.

Hoeveel kopjes uit een kilo bonen?

Voor elke zetmethode van koffie verschilt de dosering qua bonen. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de specifieke koffieboon die je in huis hebt. Afhankelijk van jouw bonen is het mogelijk om te berekenen hoeveel kopjes koffie je uit 1 kg kunt zetten. Daarom beantwoorden we de vraag per koffiesoort én houden we rekening met verschillende maten aan kopjes. De berekening wordt gemaakt met 15cl per kopje koffie en 6,5cl voor een kopje espresso.

1 kg Fresh Brew bonen zorgt voor hoeveel kopjes?

Heb je een Fresh Brew koffieautomaat op kantoor? Fresh brew koffie wordt gezet zoals een “ouderwets” kopje filterkoffie, met een specifiek filtersysteem. Hierdoor wordt elk kopje koffie direct en vers gezet. Deze koffie wordt het meest geserveerd in een 15cl koffiekop. Met een zak van 1 kg fresh brew bonen zet je gemiddeld 130 kopjes fresh brew koffie. Drink je samen koffie? Dan kun je voor zo’n twee maanden gezellig koffiedrinken.

250 kopjes uit 1 kg espresso bonen

Een espresso wordt geserveerd in de kleinste kopjes, meestal in een kopje van 6,5cl. Hierdoor is de berekening voor hoeveel kopjes koffie je kunt zetten uit 1 kg espressobonen anders. Afhankelijk van de gewenste sterkte en hoeveelheid water, kun je uit 1 kg Kreij
Koffie bonen zo’n 250 kopjes espresso serveren. Drink je één espresso per dag? Dan heb je voor bijna driekwart jaar koffie in huis.

Meer dan 600 kopjes instant koffie uit 1 kg bonen

Instant koffie wordt gemaakt door vers gezette koffie te drogen en er vervolgens een korrel van te maken. Vervolgens wordt deze koffie verpakt voor enkele kopjes, waardoor je snel en makkelijk koffie kunt zetten. Bij gebruik van een 15cl kopje kun je meer dan 600 kopjes koffie drinken uit 1 kg instant koffie bonen. Dat is bijna twee jaar een koffie, proost!

Steun World Vision met Kreij Koffie

Steun nu bij elke zak koffiebonen die je koopt World Vision. Per verkochte zak koffie schenken wij een euro aan het goede doel. Het is onze missie om dit jaar 10 extra kinderen te sponsporen voor een betere toekomst. Bestel nu jouw Kreij Koffie.

Kreij Koffie is de specialist in koffie en machines

Koffie kan dus op verschillende manieren worden bereid, gedronken en beleefd. Wij kunnen met ons aanbod koffiemachines altijd in uw behoefte voorzien. Van koffiemachines, onderhoud en reparaties, tot koffiebekers met logo. Neem voor meer informatie contact op via info@kreijkoffie.nl