Hoe maak je een latte macchiato?

Hoe maak je een latte macchiato

Naast de cappuccino is de latte macchiato ook een koffie favoriet. Deze koffies worden niet in een rond kopje geschonken, maar in een lange/hoge mok en worden vaak afgetopt met een toef slagroom. Wat is een latte macchiato? Hoe maak je een latte macchiato? En hoeveel calorieën zitten er in deze latte? We vertellen u er alles over.

Wat is een latte macchiato?

De letterlijke vertaling van latte macchiato is ‘gevlekte melk’ en is ontstaan vanuit de bereidingswijze van een latte macchiato. Deze koffie bestaat ook uit een deel espresso, een deel melk en een deel melkschuim. De laagjes koffie in het glas is waar de naam vervolgens vandaan komt.

Hoe maak je een latte macchiato?

De latte macchiato wordt precies op tegenovergestelde wijze gemaakt dan een cappuccino. Je start in dit geval eerst met melk en melkschuim, waar je vervolgens een shot espresso aan toe voegt. De koffie zakt door het melkschuim, maar blijft boven op de volle melk liggen. Hierdoor ontstaan mooie lagen in het glas en is het ook een stukje kunst om naar te kijken.

Wat is het verschil tussen een cappuccino en latte macchiato?

De ingrediënten van een cappuccino en latte macchiato zijn dus in principe hetzelfde. Het grote verschil tussen de bereidingswijze is de volgorde van de ingrediënten. Wil je een goede zakelijke koffiemachine die voor jou het denkwerk doet en snel een latte macchiato maakt voor je gasten? Kom dan eens in onze showroom kijken.

Hoeveel calorieën zitten er in een latte macchiato?

Het aantal calorieën per latte macchiato verschilt per koffiezaak, maar bij koffiemachines worden latte macchiato’s op dezelfde manier bereid. Zo is één latte macchiato in een glas van 250ml zo’n 128 calorieën. De calorieën zit ‘m overigens in de melk, in een shot espresso zitten zelf maar 2 calorieën. Dit is ook afhankelijk van het type melk dat je schenkt, magere, halfvolle of volle melk en of er nog suiker in de koffie wordt gedaan. In koffiezaken wordt soms ook de optie gegeven om de latte macchiato met een toefje slagroom te serveren. Dat is zo’n 35 kcal extra. Het ligt dus
volledig aan de bereidingswijze van de latte.

Wil je meer koffie informatie? Lees dan de volgende blogs:

  1. Verhouding cappuccino – zo maak je de lekkerste cappuccino
  2. Hoeveel kopjes koffie uit 1 kg bonen?

Genieten van heerlijke koffie?

Probeer KreijKoffie! KreijKoffie is het eigen koffiemerk van De Kreij. Rijk van smaak, gemaakt van de lekkerste koffiebonen. Of het nu om onze espressobonen of instant koffie gaat. Onze koffie wordt vers gebrand bij onze koffiebrander Beans Coffee en is geheel naar onze smaak en kwaliteitsnormen samengesteld.

De bonen zijn afkomstig uit alle delen van de wereld en komen samen in een heerlijk kopje KreijKoffie. Geniet van een krachtige espresso, lekkere cappuccino of de perfecte latte macchiato. Het maakt niet uit welke koffie jouw voorkeur heeft, je proeft het verschil.

Wil je een kopje KreijKoffie proeven? Maak dan een afspraak of bestel direct online een zak KreijKoffie.